Kepada Sento

Aku tengah duduk lepak depan TV. Manakala Qariena pula sedang meniarap atas kapet sambil menulis sesuatu.

anak menulis

Kemudian Qariena tanya aku, “Abah…kepada sento ni apa?”

Aku terpinga-pinga. “kepada sento?? kepada sento apa plak ni??”

Continue reading

Dilihat sebanyak : 6224

Mana Budak Sebek Sebek

Dah lama tak post cerita peribadi aku kat blog ni. Mood blogging masih tak mari-mari lagi. Bila mood datang, masa pula tak mengizinkan. Maklumlah..anak dah masuk 3 ni. :D

Anak aku yang ke-3 baru jer lahir bulan Januari tahun ni atau lebih tepat lagi 28 Januari 2014. Anak perempuan. Ya..perempuan lagi. Ketiga-tiga anak aku anak perempuan. Rezeki dari Allah.

Diberi nama Nur Ariana Safiyya. Tiada kaitan dengan Ariana Rose yer. :P 28hb ni genap 3 bulan usianya. Belum pandai basuh botol susu mahupun jemur baju sendiri. Tapi dah pandai buat muka sebek. Haha..

Aku nak share satu video Safiyya ni. Dah banyak kali aku try rakam, tapi tak berjaya. Dan akhirnya kali ini berjaya juga dirakam. Aksi spontan Safiyya bila disuruh buat muka sebek (muka sedih), pandai pulak dia respon tu. Mesti kepandaiannya itu diwarisi dari aku. Haha.. :P

 

 

Dilihat sebanyak : 1755

Info Sindrom MERS-Cov

MERS-CoVMinggu ini kita dikejutkan dengan virus baru – MERS-Cov. Virus MERS-CoV ini pada asalnya menyerang di Timur Tengah, kini sudah ada kes pertama MERS-CoV di Malaysia dan pertama di ASEAN.

Kes pertama Sindrom MERS-CoV dikesan di negara ini apabila seorang lelaki berumur 54 tahun meninggal dunia selepas disahkan dijangkiti virus tersebut.

Lelaki yang berasal daripada Batu Pahat, Johor itu mengalami gejala demam, batuk dan kesukaran untuk bernafas pada 8 April lalu sejurus 10 hari pulang mengerjakan umrah.

Kemudian pada 10 April lalu, lelaki tersebut yang turut menghidap penyakit kencing manis dimasukkan ke Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI), Batu Pahat untuk pemeriksaan.

Keadaan beliau semakin tenat dan disahkan meninggal dunia pada 13 April lalu pada pukul 9.57 pagi dan hasil siasatan mendapati punca kematian disebabkan MERS-CoV dan ini merupakan kes pertama dilaporkan di negara ini dan ASEAN. – Utusan 20 April 2014

Continue reading

Dilihat sebanyak : 1924