CamMe – Aplikasi iOS Untuk Pengemar Selfie

CamMe Aplikasi SelfieBagi pengguna smartphone berasakan iOS, aku nak kongsi satu aplikasi yang menarik untuk dicuba. Aplikasi yang amat sesuai untuk pengemar selfie (tidak termasuk aku).

Berbeza dengan smartphone berasaskan Android, aplikasi camera (original) untuk iOS tiada fungsi “timer”. Maka agak sukar bagi pengguna iOS untuk mengambil gambar selfie. Maka terpaksalah guna “device” tambahan seperti bluetooth shutter atau wired shutter bersama dengan monopod.  Selain dari guna device tambahan, boleh juga guna “third party” aplikasi camera yang banyak di App Store.

Salah satu aplikasi camera di App Store yang menarik dan amat sesuai untuk pengemar selfie adalah CamMe. Apa yang menariknya ialah, anda hanya perlu menunjukkan isyarat tangan untuk mengambil gambar. cool kan ?

Aplikasi Selfie CamMe

aplikasi ini adalah percuma..so apalagi.. cubalah

CamMe – Best App for Taking Selfies

 

 

 

Dilihat sebanyak : 1183

Rindu

Owh..aku rindukan penyubiru yang dulu..penyubiru yang dulu selalu rakus meng”update” blog.. selalu blogwalking dan tinggalkan komen…

tapi kini..banyak entri-entri aku tersadai di ruangan draft..tak sempat disiapkan..lama-lama hilang keterujaan dan terbengkalai di situ..huhu..

hanya Facebook saje yang masih aktif..itupun aku hanya update FB thru email sajer..jarang bukak FB sebenarnya..

hmm…moga tahun 2014 yang semakin menjelma ni mengembalikan semula penyubiru yang dulu..

aku yang dulu bukanlah yang sekarang..

Dilihat sebanyak : 10075

Gwiyomi Dalam Air

Hari ini kebetulan aku off day dan sekolah berbudak ni tutup. Ibu berbudak ni kerja pulak. Jadi Mr Mama la aku hari ni. Nak jaga berbudak ni senang jer, layan kan ajer apa diorang nak buat. Diorang nak mandi kolam, kita layan dia mandi kolam. (padahal aku pun nak mandi kolam jugak..haha..). :P

Ok. Itu jer aku nak update. Haha…

So layan je la video anak-anak aku buat gwiyomi dalam air ni. :P

Dilihat sebanyak : 977