Duit Syiling 50 Sen Berharga RM2K ??

Masa aku duk belek-belek duit syiling dalam tangan aku, aku terperasan salah satu duit syiling aku tu adalah duit syiling 50 sen tahun 1986. Wow! lama tu. Hampir 26 tahun tu. Kalu anak dara atau anak teruna, dah boleh kahwin dah tu. :smile:

duit syiling 50 sen

Maaflah yer..gambar tak clear sebab gigil pegang duit syiling 5o sen tahun 1986. :tongue:

Aku terpikir, agaknya kalu jual duit syiling ni berapa boleh dapat yer. Saje check ka mudah.com.my kan, sekali tengok ada duit syiling 50 sen yang harganya mencecah RM2K ! wow!

Duit Syiling Lama

Tapi tu duit syiling belah tepi aa. Duit syiling yang aku ada ni bukan belah tepi (belah tengah kut). Takpe, nanti aku belah tepi duit syiling aku tu. Mana tahu boleh dapat RM2K. hehe..

hmm… lepas ni nak kena korek tabung syiling anak aku aa. Kut kut ada duit syiling lama ke, boleh try jual RM40K satu. hehe..

p/s : Kat mudah.com.my ni macamĀ² orang jual yer. Masalahnya, ada ke orang beli barang yang pelik-pelik dan harga melampau tu? belum cuba belum tahu kan..hmm..

sambil tweet sambil buat duit. jom join #ChurpChurp

Dilihat sebanyak : 61627

271 thoughts on “Duit Syiling 50 Sen Berharga RM2K ??

    • Saya mengumpul set 0.50 sen untuk suka-suka sahaja . saya akan mem buat frame sebagai kenang-kenangan sahaja dan saya hanya memerlukan beberapa jumalah duit siling 0.50 sen sahaja lagi. kalau saudara boleh membantu saya untuk mencukupkan koleksi ini yang ucapkan jutaan terima kasih kerana membantu…..kalau tuan mau menjualnya harap jangan terlalu mahal kerana saya hanya hanya membuat koleksi ini sebagai suka sahaja.

      sekian dan terima kasih saudara…,

      • kesinabungan kenyataan di atas,

        ini adalah senarai tahun-tahun duit siling yang saya maksudkan/perlukan tadi iaitu;
        Tahun 1970 , 1972, 1974, 1975, 1976, 1995 dan 2006
        itu sahaja duit siling yang belum lagi ada dalam simpanan saya….atau kalau tuan berminat kita buat pertukaran siling 0.50 sen tersebut dengan siling 0.50 yang ada lebih dalam simpanan saya…

        SIMPANAN YANG LEBIH DALAM SIMPANAN SAYA ADALAH;

        1968…..dan yang lainnya banyak lagi kecuali 7 jenis yang saya perlukan seperti di atas tadi.

        sekian harap anda dapat membantu..T. kasih.

  1. boleh hubungi saya. maharnya boleh runding. Koleksi Duit siling RM1 pun ada 1 set =12 keping berbagai motif. dari tahun 1970 an – 80an.

  2. boleh hubungi saya 019-3553193. maharnya boleh runding. Koleksi Duit siling RM1 pun ada 1 set =12 keping berbagai motif. dari tahun 1970 an – 80an.

  3. Saya ada duit kertas 50 sen pada zaman malaysia dijajah iaitu malayan union tahun 1 july 1941 ,
    Gambar boleh cek di facebook saya,kalau berminat 0142507113. .

  4. Assalamualaikum..Saya ada duit syilling lama 50 Sen tahun 1967, 1968 dan 1969 terbelah tengah dan syilling 50 sen tahun 1971,1973,1977,1978,1979,1982,1986, 1983,1988,duit syilling 5 sen dan 10 sen tahun 1976, duit syilling 1 sen tahun 1919 dan duit syilling cina sekitar abad ke 6 dan 7 dan banyak lagi duit syilling lama saya simpan tak tahu mana nak jual.kala berminat whatsaps 01125669840 dan 0198958215.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>